Millist PlayStationi konto regiooni valida?

Autor | 2020-09-29T14:52:00+00:00 2020/09/24|Konsoolid, PlayStation|

PS5 PS4 mängija

Oled ostnud endale uue PlayStationi konsooli, aga mängukontot looma hakates märkad, et konto riikide valiku seas puudub Eesti. Millise PSN regiooni siis aga valima peaksid?

Sony tuli PlayStation Network teenusega välja juba 2006. aastal, kuid Eestit (ega ka teisi Balti riike) nad siiani toetatud regioonina ei tunnista. Seega peavad kohalikud mängijad oma kontod registreerima mõnda muusse riiki. Üldiselt kasutavad eestlased selleks Soome, Inglismaa või USA regiooni, veidi harvem ka Rootsit või Venemaad.

Teeme allpool ülevaate levinumate regioonide plussidest ja miinustest. Toome ka juurde näited hinnaerinevustest PS Plus aastase tellimuse ja PS4 ühe populaarseima mängu, Red Dead Redemption 2, alusel.

Soome PSN konto

Kõige enam kasutatakse Eestis kindlasti Soome kontot. Soome PSN kaardid on ainsad PlayStationi kaardid, mida võid Eestis leida müügilt ka erinevatest tavakauplustest. Lisaks on PS Store’s müügil olevate toodete hinnad eurodes, mis teeb seal orienteerumise kodusemaks ja arusaadavamaks. PSN keskkond ei muutu soomekeelseks, vaid kogu süsteem on endiselt ingliskeelne.

Soome konto miinuseks võib aga pidada PS Store’i hinnataset. See ei ole küll PlayStation Networki kõrgeim, aga siiski on selles regioonis tooted üldiselt veidi kallimad kui teistes riikides.

PS Store’i hindade näited:
PlayStation Plus 12-kuuline liikmeaeg: 59.95€
Red Dead Redemption 2: 69.95€

Osta Soome PlayStationi PSN kaarte Eesti soodsaima hinnaga

Inglismaa PSN konto

Salvestades oma konto UK alla, jääb kõik peaaegu samaks, mis Soome regioonis, lihtsalt PS Store’i hinnatase on veidi soodsam. Hetkel loeb Sony Suurbritanniat veel EU regiooni alla käivaks, mis tähendab, et ka kampaaniad on nii Soomes kui ka Inglismaal ühised, kuna need on üldiselt üleeuroopalised.

UK PSN kaarte müüb aga ainsana Eestis Punktid.ee, seega ei ole võimalik neid kaarte soovi korral tavapoest osta. Kuna aga kaardid on aga müügil digitaalsena, siis saadetakse need sinu e-mailile ning tavapoe järgi ei suurt vajadust ei teki.

PS Store’i hindade näited:
PlayStation Plus 12-kuuline liikmeaeg: £49.99 ehk ~ 54€
Red Dead Redemption 2: £59.99 ehk ~ 65€

Osta Inglismaa PlayStationi PSN kaarte turvaliselt ja soodsalt

USA PSN konto

USA konto suurim eelis on kindlasti mängude ja toodete hinnatase, mis jääb Euroopast juba arvestatavalt madalamaks. Alati võib leida erandeid, kuid üldiselt on mängude hinnad keskmiselt 10€ soodsamad kui näiteks Soome regioonis. USA regioonis tehakse ka sooduskampaaniaid veidi sagedamini, kuna tegu on ühe riigiga. Seega saab teha kampaaniaid, mis on suunatud mingisuguse kohaliku püha tähistamiseks, samas kui üleeuroopaliste kampaaniate puhul ei ole see mõeldav.

USA kontoga ostes pead aga arvestama, et ostukorvis võidakse summale otsa liita ka kohalik maks, mida eelnevalt näha pole. Seega kui soovid osta toodet, mis maksab 20$, siis tasub enne kontole raha laadimist mäng ostukorvi lisada ja üle kontrollida, mis lõppsummaks tuleb. Siis väldid olukordi, kus laadid PSN kaardiga kontole 20$, kuid mäng maksab lõpuks hoopis 22$. Maksu ei kohaldata kõigile toodetele ning mängude hinnad jäävad ka maksustatuna ikkagi soodsamaks kui EU riikides.

Ka USA PlayStationi kaardid on Eestis ainsana müügil Punktid.ee e-poes ning tavapoodidest neid ei leia.

PS Store’i hindade näited:
PlayStation Plus 12-kuuline liikmeaeg: 59.99$ ehk ~ 51€
Red Dead Redemption 2: 59.99$ ehk ~ 51€

Osta USA PlayStationi kaarte, mis saadetakse otse sinu e-mailile

Tähtis meeles pidada!

Ükskõik, mis regiooni kasuks lõpuks otsustad, võta teadmiseks, et PlayStation ei lase peale konto loomist regiooni enam muuta. Sellisel juhul on ainsaks variandiks täiesti uue kasutaja loomine. Konsoolil on võimalik korraga kasutada ka mitut kontot, seega võib sul samal konsoolil olla erinevatesse riikidesse salvestatud kasutajakontod.

Kui soovid oma PlayStationi kontole raha laadida, siis pea meeles, et kõik PSN kaardid on regioonilukuga. See tähendab, et UK kaarte saad aktiveerida ainult UK kontol, Soome kaarte ainult Soome kontol ja nii edasi.