10 väga head Action mängu

Autor | 2021-09-22T11:16:27+00:00 2021/09/22|Mängude Ülevaated, PC|

10 väga head Action mängu

Kes ei tahaks aegajalt põgeneda argirutiinist ja võtta saatus kartmatu kangelasena oma kätte? Põnevus ja märul on olnud aluseks lugematute mängude loomisele kogu mänguajaloo jooksul. Seepärast leiab tänapäeval Action kategooria alt kõige rohkem mänge. Meie sortimendis on neid ligi 370. Seega võib uue mängu valimine olla päris keeruline. Siin on 10 populaarsemat action mängu, mida julgeme kindlalt soovitada.

 

 

Bioshock Infinite

Metascore: 94/100
Kasutajate hinnang: 8,6/10
Sobilik alates 14 aastastele

Mängumaailma klaasikute Bioshock 1 ja 2 järjena ilmunud Bioshock Infinite on vaatamata oma vanusele endiselt nauditav mäng. Suurepärase graafika ja keeruka ülesehitusega FPS tulistamismäng on tõeliselt kaasakiskuv ja lõbus. Mängus saab endise agendi Booker DeWitti rollis seigelda koos salapärase naispeategelase Elizabethiga, et aidata tal põgeneda kadunud linnast ning avastada selle müstilisi saladusi. DeWitt peab õppima kiiretel Sky-Line lahingutel vaenlastega võitlema nii maal kui taevas ning kasutama selleks lugematul hulgal uusi relvi ja võimeid.

 

 

Overwatch

Metascore: 91/100
Kasutajate hinnang: 6,5/10
Sobilik alates 11 aastastele

Tulistamismängud ei pea olema alati süngelt realistlikud ja tõsised. Overwatch’i multifilmilik graafika on lõbus ja omapärane. Sarnaselt enamikele online mängudele on Overwatchi kontseptsioon ja lugu lihtne. Meeskonnapõhises tulistamismängus on vaja oma meeskonnaga hõivata jushitimispunkte või toimetada hinnaline veos sihtpunkti, kui samal ajal vastasmeeskond proovid seda takistada. Oma tiimi saab valida erinevate oskustega liikemeid, mis annab palju erinevaid võimalusi ülessannete lahendamiseks.

 

 

Mortal Kombat 11

Metascore: 91/100
Kasutajate hinnang: 5,9/10
Sobilik alates 14 aastastele

Mortal Kombati mängude uusimas episoodis saad jätkata eepilist saagat, mille valmimine on kestnud juba 25 aastat. Selles aegapainutavas filmilikus loos saad ajas rännata ja muuta olevikku läbi vihaste võitluste mineviku ninjade, jumalate ja koletistega. Vaatamata animatsiooni täiustumisele on mängus alles hoitud vanadest mängudest tuttav veidi ebaloomulik ja kohmakas tegelaste liikumine. Tegemist on kindlasti Mortal Kombati seeria seni kõige vingema mänguga.

 

 

The Witcher 3: Wild Hunt

Metascore: 93/100
Kasutajate hinnang: 9,4/10
Sobilik alates 15 aastastele

The Witcher 3 on rollimäng, mis võlub oma tohutu avatud maailmaga, suurepäraste maastike, tasakaalustatud mänguviisi, detailirohkete ülesannete ja veenva looga. Jahi verejanulisi koletisi ja harjuta erinevate vastaste jaoks erinevaid oskusi. Kasuta nii hõbemõõka kui maagiat oma vastastest jagu saamiseks. Kohanemisoskus määrab selle, kas sinust saab saak või kütt. Ole valmis ohverdama oma tavaelu, sest see mäng on nii köitev, et hakkad pingsalt otsima võimalusi, mille arvelt leida lisatunde selle mängu mängimiseks.

 

 

Red Dead Redemption 2

Metascore: 97/100
Kasutajate hinnang: 8,5/10
Sobilik alates 13 aastastele

Red Dead Redemption 2 peetakse üheks maailma parimaks avatud maailmaga mänguks. Rockstar ei ole selle mängu arendamisel teinud eheduse ja detailide arvelt mingeid kompromisse.  Siin on lihtsalt nii palju teha ja avastada! Mängu tegevus toimub Ameerikas, 1899. Alanud on metsiku lääne ajastu lõpp ja seadusesilmad jahivad veel viimaseid lindpriisid. Kes alla ei anna, see tapetakse.

 

 

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metascore: 95/100
Kasutajate hinnang: 7,5/10
Sobilik alates 13 aastastele

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain on üks parimaid stealth ehk hiilimsimängemänge, kus tuleb vastaste vältimiseks ja missioonide täitmiseks ennast peita ja maskeerida. Tegemist on hästi tasakaalustatud avatud maailma ja missioonipõhise mänguga, mida saab mängida ühe pika unetute ööde seeriana või lihtsalt mõned korrad nädalas ilma seejuures hoogu ja põnevust kaotamata. Mäng on Metal Gear Solid mänguseeria kõige viimane ja ühtlasi kõige paremate reitingutega episood.

 

 

Grand Theft Auto V

Metascore: 96/100
Kasutajate hinnang: 7,8/10
Sobilik alates 13 aastastele

Kuidas saaks meie edetabelist puududa GTA5? Ei saagi. GTA5 on kahtlemata üks maailma parimaid mänge ning seda on müüdud tänaseks üle 150 miljoni koopia, millega on mäng kõigi aegade edetabelis 3. kohal peale Tetrist ja Minecrafti. Grand Theft Auto V on mitmekihiline põnevusmäng, kus lisaks missioonide täitmisele on võimalik niisama ringi möllata, kehastuda mitemsugusteks värvikateks tegelaskujudeks ja lasta ennast vabaks. Kuid tegemist pole ainult nauditava videomänguga, vaid see on ka intelligentne ja terava keelega satiir kaasaegse Ameerika ühiskonna pihta. Mängul on 18+ vanusepiirang ja seal võib kohata sõimu, alastust ja vägivalda, kuid see on esitatud mitterealistlikult ja pehmelt.

 

 

The Elder Scrolls V Skyrim

Metascore: 94/100
Kasutajate hinnang: 8,4/10
Sobilik alates 12 aastastele

Elder Scrolls sarja rollimängud on tuntud oma kaunite visuaalide ja põneva helitausta poolest, mis teevad selle mängimise haruldaselt kaashaaravaks ja  nauditavaks mängukogemuseks. The Elder Scrolls V Skyrim ilmus juba 2010 aastal, mistõttu ei ole see enam kaugeltki vingeima graafikaga RPG mäng turul, kuid tegemist on väga hea mänguga ka täna. Selles mängus on raske end täiesti rahulolevana tunda – alati on veel üks pakiline ülesanne, veel üks uurimata ala, veel üks oskus, mida tuleks arendada ja veel üks liblikas, keda püüda. See on lummav mäng, mis tõmbab teid peenelt kujundatud väljamõeldud ruumi, mis on täis sisu, mis üllatab pidevalt.

 

 

Deus Ex: Human Revolution

Metascore: 90/100
Kasutajate hinnang: 8,5/10
Sobilik alates 14 aastastele

Human Revolution on Deus Ex mänguseeria 3. mäng. Sarnasetl esimeste osadega on Human Revolution FPS tulistamise rollimäng, mis võimaldavad oma eesmärke saavutada ernevatel viisidel: otsese vägivallaga, kui see peaks sulle meeldima, hiilides ja nähtamatuks jäädes,  kui see on sinu tugevaim külg, või hoopis märatsedes ja raskeid asju loopides, kui sulle meeldib vahele jääda ja peksa saada. Iga missioon annab mitmeid võimalusi, kuidas lõppeesmärgini jõuda ja jätab tempo, vahendid ja strateegia mängija otsustada.

 

 

Doom

Metascore: 85/100
Kasutajate hinnang: 8,5/10
Sobilik alates 18 aastastele

Doom on üks legendaarsemaid actionmänge, mis on saanud uue hingamise tänu 2016 avaldatud uusversioonile. Doom on mäng, mis pakub just seda, mida ooda ühelt seiklusi, jooksmist ja tulistamist täis mängult. Mängu saab mängida nii üksinda kui mitmekesi ning see haarab kaasa esimesest silmapilgust. Mäng on üles ehitatud rohkem tempole kui loole ja pakub seega  pinget ikka ja jälle mängides üha uuetel raskusastmetel.

 

* Toodete hinnad ja saadavus võivad etteteatamata muutuda.