5 uut mängu, mida pead 2022. aastal kindlasti mängima

Autor | 2022-01-10T14:00:12+00:00 2022/01/10|Konsoolid, PC, Varia|

2022. aasta tõotab endaga kaasa tuua laia valiku suurepäraseid videomänge. Koroonapandeemia tõttu lükati mitmed suured mängud eelmisest aastast edasi, mis tähendab, et nüüd on meid ees ootamas eriti magus mänguaasta. Toome välja 5 uut videomängu, mida ei tasu 2022. aastal mängimata jätta.



Elden Ring

Ei ole just palju videomänge, mida oodatakse sama palavalt kui “Elden Ringi”. Ränkrasked “Dark Soulsid”, “Bloodborne’i” ja “Sekiro: Shadows Die Twice’i» loonud From Software’i veebruaris ilmuvalt uuelt mängult oodatakse tohutult palju ja esmamuljed annavad põhjust arvata, et “Elden Ring” on täpselt see, mida fännid ootavad. Äkki isegi midagi enamat. Tohutult raske märul on ikka veel kesksel kohal, kuid kaart on nüüd suurem ja mitmekesisem. Tundub ka, et värskete mängijate ligimeelitamiseks on uutele tulijatele elu mõnevõrra lihtsamaks tehtud, kuid see ei tähenda aga, et teekond saab olema meelakkumine. Ole valmis surema, ikka uuesti ja uuesti ja uuesti.

Horizon zero dawn forbidden west

Horizon Forbidden West

Selle aasta ühte suurimat mängu ei ole vaja enam kaua oodata: võrratu “Horizon Zero Dawni” järge “Forbidden Westi” saad mängida juba 18. veebruaril. Kuigi uus “Horizon” ilmub ka PlayStation 4 peale, siis eriti oluliseks proovikiviks saab see mäng just PlayStation 5 jaoks. Senistest uue põlvkonna PlayStationi eksklusiivmängudest on “Forbidden West” kahtlemata kõige suurema kaliibriga ning nii fännid kui ka Sony ootavad siit suurt hitti. Seni tundub, et pettumust silmapiiril ei paista: kaart on suurem ja vaheldusrikkam, tegevusi ja vaenlasi on rohkem ning graafika ja animatsioonid näevad välja pehmelt öeldes piltilusad. Eks ole näha, kuidas vanem PlayStation 4 tehnoloogia “Forbidden Westiga” hakkama saab, kuid PlayStation 5 omanikke ootab tõenäoliselt magus maiuspala.

Starfield

Just nii, “Skyrimi” kodustuudio Bethesda tuleb välja järjekordse suure rollimänguga. Mis siin salata, pärast kesist “Fallout 76-t” ei ole Bethesda mainega asjad küll kõige paremas korras, kuid tundub, et “Starfieldiga” üritatakse triiviv laev uuesti õigele kursile suunata. Erinevalt “Skyrimist” toimub “Starfieldi” tegevus kosmoses, kus mängijad paisatakse kahe suure organisatsiooni vahel 23. sajandil toimuvasse sõtta. PlayStationi omanikud peavad “Starfieldi” paraku vahele jätma: Bethesda kuulub nüüd Microsoftile, mis tähendab, et “Starfield” ilmub novembris vaid arvutile ja Xboxile ning jõuab ilmumispäeval ka Game Passi mänguteenusesse.

Stalker 2 heart of chernobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

On väike ime, et aprillis saame mängida maailma ühe kuulsaima mänguseeria uusimat osa. “S.T.A.L.K.E.R. 2” kuulutati algselt välja aastal 2010, kuid skandaalse Kickstarteri kampaania tõttu lõppes arendus 2012. aastal täielikult. Paljud arvasid põhjusega, et “S.T.A.L.K.E.R.” ongi lõplikult surnud, kuid 2018. aastal ilmus “S.T.A.L.K.E.R. 2” uuesti mängijate ette. Tänaseks teame, et uus “S.T.A.L.K.E.R.” ilmub vaid arvutile ja Xboxile ning lisandub ilmumiskuupäeval ka Game Passi. Eriti huvitav on “S.T.A.L.K.E.R. 2” tehnilise poole pealt, kuna tegu on ühe esimese mänguga, mis arendatakse tohutult muljet avaldavaid tulemusi näidanud mängumootorit Unreal Engine 5 kasutades. See tähendab, et oodata võib suurepärast graafikat, eriti uhkeid valguslahendusi ning suuremat ja sisutihedamat mängumaailma. 

god of war ragnarok

God of War Ragnarök

2018. aasta “God of War” on unustamatu mäng ja ideaalne näide sellest, kuidas vanale ja ununema hakkavale seeriale uuesti tuul purjedesse puhuda. Musklimäest Vana-Kreeka tapamasin Kratos sattus Skandinaaviasse ja astus isa rolli ning mingil salapärasel moel see kõik töötas tänu suurepärasele loole ja fantastilisele karakteriseeringule. “Ragnarökist” saab Kratose uusima seikluse finaal. Just nii, värske “God of Wari” saaga ei olegi triloogia, kuid see ei ole ilmtingimata halb asi. Ei ole ju vaja lugu asjatult pikemaks venitada, kui kõik oluline saab kahe mänguga edasi antud. Ei ole avalikustatud, millal “Ragnarök” PlayStation 5 ja 4 peale saabub. Tõenäoliselt juhtub see aasta lõpus.