5 videomängu, mida sõbrapäeval koos kaaslastega mängida

Autor | 2022-02-14T11:39:39+00:00 2022/02/14|Konsoolid, PC, PlayStation, Varia|

Kes siis sõbrapäeval ikka üksi omaette videomängudega nokitseb? See on parim aeg, et semud kokku kutsuda ja koos mõnda head mängu mängida. Soovitame igale maitsele viit erinevat mängu, mida saad koos kaaslastega mängida kas koos ühe teleka taga või virtuaalselt üle veebi.


A Way Out

Tänavu veedavad paljud sõbrapäeva koroonapandeemia tõttu tõenäoliselt koduseinte vahel, kuid videomängude abil on võimalik see eriline päev koos kaaslase, sõbra või armsamaga ka teleri ees meeleolukalt mööda saata. Võtke ette näiteks arvuti, PlayStation 4 ja Xbox One’i peal saadaval olev koostöömäng “A Way Out”, milles mängijad kontrollivad kahte samaaegselt tegutsevat tegelast. “A Way Out” räägib kaasahaarava ja emotsionaalse loo kahest vanglast põgenevast mehest, kes peavad ellujäämiseks üksteist abistama. Tegu on mänguga, mis paneb korralikult proovile teie võimekuse teha koostööd ja teineteist pingelistes olukordades toetada.

Super Mario Party

Sõpradega koos on ju ikka mõnus lauamänge mängida. “Super Mario Party” ongi põhimõtteliselt virtuaalne lauamäng, mida saab mängida neljakesi ühe teleka ees.“Super Mario” kaanonist tuntud tegelastega veeretatakse täringuid, liigutakse mööda lauda ringi ning korjatakse münte ja tähti. Saab ka proovida mängida paarides üksteise vastu ning peale lauamängu on olemas ka teisi mängulaade. Tegu on Nintendo Switchil saadaval oleva lõbusa peomänguga, kus teekond lõppu on vaat et tähtsam kui võitmine. Teistele mängijatele kaigaste kodaratesse loopimine on “Super Mario Party” olemuse keskne osa ning oma käike ette planeerivad strateegid võivad lõpuks ikka vastu näppe saada.

It Takes Two

Koos kaaslasega nautimiseks on vähe paremaid mänge kui “It Takes Two” on ainuõige valik. Sa koged südamlikku ja võrratult kirjutatud lugu kahest siiralt inimlikust tegelasest, kes elavad läbi keerulist eluetappi. Kuid mis veel olulisem, sa mängid nii mitmekesist ja leidlikku mängu, et küsid endalt imestunult käsi laiutades, miks rohkem mänguarendajaid midagi sellist ei tee. “It Takes Two” on täis eripalgelisi tegevusi ja väljakutseid. See on mäng, mis ei väsita ega tüüta, vaid suudab alati üllatada millegi ootamatult värskega. Lõppu jõudes soovid tõenäoliselt minna uuele ringile ja miks ka mitte? Mängi lihtsalt teise tegelasena ja koge kõike seda, millest esimesel korral ilma jäid. 

Overcooked 1 ja 2

Kas sulle ja su kaaslasele meeldib süüa teha? “Overcooked!” on lõbus kokkamismängude seeria, kus kuni neli mängijat siblivad mööda kööki ringi ja üritavad kaosest koostööd välja võluda. Eesmärk on täita ekraanile hüppavaid tellimusi kiiresti ja korrektselt. See on keerulisem, kui võib esialgu tunduda. Nimelt asuvad köögid näiteks sõitvate autode kastides, liiguvad pidevalt ringi ja tulekahju võib lahvatada igal hetkel. “Overcooked!” paneb teie suhte korralikult proovile, sest totaalne kaos valitseb siin vaat et igal sammul.

Dying Light 2: Stay Human

Esmapilgul ei tundugi, et “Dying Light 2” pakuks midagi teab mis sõbralikku, romantikast rääkimata. Silmapiirini on näha vaid räämas maju, kõdunevaid verejanulisi zombisid ja vägivaldseid bandiite. Võid ju ennast veenda, et see veriste kihvadega elav surnu tahab sind ainult sõbralikult kallistada, aga see illusioon tõenäoliselt pikalt ei kesta. Tegelikult sobib “Dying Light 2” sõbrapäeva nagu rusikas silmaauku, kuna seda on võimalik mängida üle veebi neljakes. Tõsisest sisust hoolimata võivad “Dying Light 2” zombid käituda üllatavalt naljakalt, eriti kui neid relvadega materdada. Võta seega semud kampa ja minge koos zombisid tümitama ja mööda majade katuseid parkuurima.