Mida uut pakub vormelimäng “F1 2022”?

Autor | 2022-06-06T09:49:38+00:00 2022/06/06|PC|

F1 2022 (PC)

 

Juuli esimesel päeval jõuab kohale kauaoodatud vormelisimulaator “F1 2022”. Mängu saad juba praegu soetada siit, kusjuures eeltellijatele kehtib magus soodushind.

Mõistagi tuleb uusim vormelisimulaator hulga erinevate uuendustega. Vaatame üle, mida värsket “F1 2022” mängijatele pakub. 

 

Uus ringrada ja uuenenud autod

Lisaks kõigile fännidele juba tuttavaks saanud F1 ringradadele tuleb “F1 2022” tuliuue võistluskohaga. Mängu on kaasatud tutikas ringrada Miami International Autodrome, kus vormelid kihutasid esimest korda alles maikuu alguses. Veel on mängu jõudnud ka Hispaania, Abu Dhabi ja Austraalia ringradadel läbi viidud uuendused. See tähendab, et digitaalselt saab võidu kihutada reaalsete F1 ringradade eriti elutruudel digitaalsetel koopiatel.

Muutused ei ole tabanud ainult ringradasid, vaid ka sõidukeid. Vormeleid puudutav reeglistik on läbinud paar suuremat muudatust, mistõttu on “F1 2022” autode kered kitsamad ja lühemad. Eksid, kui arvad, et see muutus on pisitilluke detail, mida keegi tähele ei pane. Muutused autode keredes mõjutavad otseselt seda, kuidas masinad ringrajal käituvad. Isegi kogenud mängijad peavad seega õppima tuttavatel radadel kasutama uut sõidustiili, kuna vanad trikid ei pruugi enam ilmtingimata võidule viia.

 

Mäng uutele tulijatele ja vanadele olijatele

“F1 2022” arvestab senisest enam mängijate erinevate oskustasemetega. My Team mängulaad pakub seekord rohkem valikuid, mis teeb “F1 2022” uutele tulijatele ligipääsetavamaks. Näiteks on oma F1 tiimi majandades võimalik valida kolme erineva eelarvetüübi vahel – Newcomer, Challenger ja Frontrunner. See võimaldab tõeliselt rasket mängukogemust ekspertidele, kuid lubab samas uutel tulijatel omas tempos mänguga harjuda ja alustada lihtsamalt raskusastmelt.

Mängijate erinevate vajadustega arvestamisest on kannustatud ka “F1 2022” tehisintellekt, mis kontrollib, kuidas arvuti juhitud sõitjad rajal käituvad. Loodud on Adaptive AI nime kandev süsteem, mis mugandab “vastaste” sõiduoskusi vastavalt mängija tasemele. Kui oled vana vormeliäss, siis süsteem saab sellest aru ja muudab sinu vastased samuti kogenud proffideks. Need, kelle jaoks “F1 2022” on esimene vormelimäng, sõidavad võidu leebemat konkurentsi pakkuvate digitaalsete vormelipilootidega. Nii tagatakse, et absoluutselt kõik “F1 2022” mängijad saavad just sellise kogemuse, mis neile sobib.

Täiesti uue lisandusena tuleb “F1 2022” kaasa miski nimega F1 Life. Mängijad saavad ligipääsu päris oma virtuaalsele peakorterile, kus saab demonstreerida mängu käigus lahti lukustatud superautosid, riideesemeid ja muid aksessuaare. See lubab kõigil mängijatel omal käel kogeda vormel 1 piloodi glamuurset elu.  

Värsket kraami on tegelikult veel. Kui soetad “F1 2022” võimsale arvutile, siis saad seda HTC Vive’i või Oculus Riftiga mängida VRis. Eelmistest mängudest on tagasi 10 aastat vältav karjäärirežiim, võimalus mängida kahekesi ning kihutada võidu üle interneti mängijatega igast maailma nurgast. Tundub, et nii uutel kui ka vanematel vormelifännidel igav ei hakka.