Farming Simulator: miks on virtuaalne põlluharimine nii populaarne?

Autor | 2022-05-04T12:32:07+00:00 2022/05/04|Mängude Ülevaated, PC|

Farming Simulator 22

Millised nimed meenuvad esimesena, kui mõtled kõige populaarsematele videomängudele? Äkki uusim “Call of Duty” või mõni “FIFA”? Tõenäoliselt ei ole palju neid, kes mainiksid põllumajandussimulaatorit “Farming Simulator 22”.

Aga võta näpust!Farming Simulator 22 müüdi üheksa nädalaga kolm miljonit koopiat ning ka Eestis on seda mängu saatnud võimas müügiedu. Üritame selgeks teha, miks on “Farming Simulator” nii menukas ja mis muudab virtuaalse põllumajanduse paljude mängijate jaoks niivõrd kutsuvaks.

 

Kõik on chill 

Videomängude mängimine võib kohati näida päevatööna. “Call of Duty”, “Fortnite”, “Battlefield” ja muud hiigelmängud tulevad pikka kohustuste nimekirja meenutavate Battle Passidega. “The Witcherid” ja “The Elder Scrollsid” on tohutult mahukad ja nõuavad täiel rinnal nautimiseks meeletut ajalist panust. Inimestele, kel pole pidevaks mängimiseks aega või ka viitsimist võivad sellised mängud näida tülikate ja eemaletõukavatena.

“Farming Simulator” on kõige ülalkirjeldatu vastand. Tegu on meditatiivselt rahuliku mänguga, mis kulgeb mängija dikteeritud tempos. Mäekõrgustest eesmärkide ja kohustuste listidest ei ole haisugi. Mängijale ei seata kindlaid eesmärke, vaid virtuaalsed farmerid saavad ise otsustada, millega parasjagu tegeleda soovivad. Pole hullu, kui mõni asi jääbki tegemata. Selle juurde saab alati hiljem tagasi tulla. “Farming Simulator” on rahulik ja rahustav mäng, mille seltsis on mõnus pärast pikka ja pingelist päeva jalad seinale lüüa.

 

Põrumine pole variant 

Keeruliste katsumuste ületamine läbi korduvate katsete on videomängude keskne osa. Miljonid mängijad naudivad kümneid lahinguid “Elden Ringi” bossidega, et siis ühe korra lahingust võidukana väljuda ja järgmise ränkraske vaenlase juurde edasi liikuda. Suremine, põrumine, uuesti alustamine, veel korra proovimine – paljude jaoks on need muutnud mängude eluringi peamisteks osadeks. 

See ei ole kogemus, mida kõik mängijad otsivad. “Farming Simulatoris” ei saa läbi kukkuda, veel vähem surma saada. Tõsi, su virtuaalne farm võib vajuda võlgadesse, kuid isegi see ei too kaasa suurt katastroofi. Töötajad jätkavad digitaalse vilja külvamist ka siis, kui eelarve on punases. Võlgadest on alati võimalik ilma suuremate probleemideta ja raskusteta uuesti välja ronida. “Farming Simualtor” ei hirmuta mängijaid demotiveeriva ja ebameeldivaid emotsioone tekitava Game Over teatega. Tee, mida tahad, ja proovi kõike, mis pähe tuleb. Lõpuks on kõik ikka korras.

 

Realistlik fantaasia 

Videomängud võimaldavad meil külastada kõige fantastilisemaid kohti ja korda saata asju, mis osutuksid reaalsuses võimatuks. Draakonid, võluvägi, eepilised lahingud hea ja kurja vahel, zombid, lossidesse lõksu jäänud printsessid ja muud üle võlli keeratud asjad on videomängude alalised külalised. Paraku ei ole see ummisjalu ulmemaailma tormamine sobivaim lahendus neile, kes otsivad mängudest teistsugust eskapismi. 

Farming Simulator” on samuti fantaasia, kuid erinevalt paljudest teistest mängudest seisab see kindlalt kahe jalaga maa peal ja hoiab kinni realismist. Fantaasiad ei pea alati hõlmama tuldpurskavaid lohesid ja kosmoselahinguid, vaid need võivad olla ka käegakatsutavamad. Suurem osa meist ei saa kunagi edukateks farmeriteks, kuid sellest hoolimata meeldib meile mõelda, mis tunne oleks osta põllumaad, külvata ja lõigata vilja ning päev otsa traktoriga ringi sõita. “Farming Simulator” aitab selle fantaasia teoks teha, stressivabalt ja just sulle sobivas tempos.