Unistad e-sportlase karjäärist? 8 sammu saamaks profimänguriks

Autor | 2019-07-23T10:09:34+00:00 2019/07/18|Kasulik, Varia|

Enamik inimesi mängib videomänge lõbu pärast, aga on ka neid, kes on mängimisest teinud omale karjääri. Nad ei pruugi küll (veel) üldsusele olla sama tuntud kui tipptasemel jalgpallurid või korvpallurid, kuid neid tunnustatakse oma oskuste eest rohkete auhindade, sponsorluste ja toodetega.

Kuidas aga saada professionaalseks mänguriks? Loe lähemalt, millised kaheksa sammu viivad sind lähemalt e-sportlase karjäärile:

1. Vali üks kindel mäng

Keegi ei saa olla väga hea absoluutselt kõiges. Kui sa soovid tipptasemel võistelda, siis keskendu pigem ühele konkreetsele mängule. Tehisintellektiga vastamisi mängimisest jääb samuti väheks, seega mängi alati võrgus, vastamisi teiste mängijatega. Esita endale väljakutseid ja püüa mängida kõige paremate mänguritega, keda sa leida võid. Ühele mängule keskendumine teeb sind järjepidevalt paremaks ja tõstab sinu taset.

2. Leia isiklik motivatsioon

Potentsiaalne raha ja kuulsus võivad sind küll alguses motiveerida, kuid pikemaajaliseks pühendumuseks on vaja ka midagi sügavamat. Isiklik motivatsioon aitab sul eesmärgile paremini keskenduda ka nendel hetkedel kui tekib tüdimus ja mõlgutad loobumismõtteid.

3. Harjutamine, harjutamine, harjutamine

Professionaalsel tasemel mängimine neelab väga suure osa sinu ajast. Profid mängivad iga päev üle 10 tunni ühte mängu, milles nad paremaks püüavad saada. Ainult harjutades on võimalik jõuda parimate sekka.

4. Hangi endale õige tehnika

Tipptasemeni jõudmiseks pead investeerima korralikku tehnikasse ning kiiresse ja kvaliteetsesse internetiühendusse. See ei tähenda tingimata seda, et pead ostma ainult kõige kallimat varustust, aga peaksid ikkagi ostma parima, mis sobib kokku just sinu vajaduste ja valitud mänguga. Kui eelistad pigem konsoolidel mängida, siis vajad ainult mängukonsooli, nii et sellega on üsna lihtne. Siinkohal tasub aga meeles pidada, et enamik suuri e-spordi üritusi toimub siiani arvutite peal.

5. Ole aktiivne

Lisaks mänguoskustele peab tippmängur olema ka heade sotsiaalsete oskustega, et saada endale võimalikult palju tutvuseid ja õigeid kontakte. Jälgi, kus praegused kõrgetasemelised mängijad aktiivsed on ja loo ise kaasa samades keskkondades – proovi saada nendega koos mängida, küsi neilt nõu ja ole aktiivne!

6. Ühine mõne meeskonnaga

Kui oled mänguringkonnas juba tuntud kui tugev mängija, siis on aeg liituda mõne meeskonnaga. Kui sul veab (ja oled VÄGA hea), siis soovivad tippmeeskonnad sinuga koostööd teha. Uuri ka ise potentsiaalsete meeskondade kohta ja võta osa katsetest.

7. Võistle turniiridel

Võta osa võimalikult paljudest online ja kohalikest turniiridest. See annab sulle võimaluse oma oskuseid harjutada, oma mainet ja tuntust kasvatada ning valmistab sind ette ka professionaalseteks turniirideks, kus on mängus juba suured rahad ja auhinnad.

8. Otsi sponsoreid

Viimane samm areenile jõudmiseks on leida endale sponsorid. Sponsorid toetavad sind vajaliku varustusega ja aitavad sul jõuda maailma kõige mainekamate turniirideni.

Nagu näed, siis profimängijad pühendavad enese arendamisele aastaid, sest mängimisega on nagu iga teise hobigagi – kui sa soovid, et sellest saaks sinu töö, pead hakkama seda väga tõsiselt võtma ja olema valmis kulutama sellele suurema osa oma ajast.


Eesti suurima valiku videomänge, mängukrediiti ja mänguaega leiad Punktid.ee e-poest

Allikas: Buff