Põhjamaade raev: 4 mängu viikingitest, mis viivad otse Valhallasse

Autor | 2022-08-20T15:15:04+00:00 2022/08/20|Mängude Ülevaated, PC|

Põhjamaade raev: 4 mängu viikingitest, mis viivad otse Valhallasse

Pole põhjust imestada, et viikingitest nii palju mängu tehakse. Raevukalt kirvega vehkiva Põhjala sõdalasena lahingusse tormata on lihtsalt äge ja videomängud pakuvad selle fantaasia läbielamiseks ideaalse meediumi. 

Skandinaavia mütoloogiast on tehtud mitmesuguseid mänge, mis kõik ei kujuta viikingeid stereotüüpsete alaliselt vihaste sõjarditena. Alt leiad neli väga erinevat mängu viikingitest, millele võiksid kindlasti võimaluse anda.

 

Assassin’s Creed Valhalla

valhallla

“Assassin’s Creed Valhallast” eeskujulikumat viikingifantaasiat on keeruline ette kujutada. Sa kehastud Eivoriks, 9. sajandil Norras elavaks viikingiks, kes seilab rüüstama Briti saarte kuningriike. Lisaks päris oma linnakese asutamisele ja arendamisele on mängijale valla terve Inglismaa, mida saad endale alluma sundida kirveste, odade, mõõkade, piikide ja muude leidlike vahenditega.

“Valhalla” ei ole pelgalt lahja viikingihõnguga märul. Mängu loos on oluline roll Skandinaavia legendidel ja jumalatel ning mängija saab külastada mütoloogilisi maailmu, kus iidsed jumalused sõdivad võimsate hiiglastega. Eriti võimsa viikingilaksu saad kätte siis, kui võtad lisaks “Valhalla” baasmängule ette selle mahuka laienduse “Dawn of Ragnarok”. See lisa keskendub täiel määral Põhjala jumalatele ja viikingite legendidele.

 

 

God of War

God of war2018. aastal taaselustatud “God of War” on viimaste aastate üks parimaid seiklusmänge. Sõjajumal Kratose ja tema poja Atreuse verine teekond läbi Skandinaavia mütoloogia on samaaeglselt eepiliselt suurejooneline ja intiimselt inimlik. Tegu on videomängutööstuse ühe säravaima tippmargiga, mida kõik mängusõbrad võiksid vähemalt proovida.

Kui varasemates “God of Wari” mängudes veristas Kratos Vana-Kreeka jumalaid, siis uusimas mängus on ta sihikule võtnud Põhjala jumalused. Koos Kratose ja Atreusega reisib mängija läbi kaunite mütoloogiliste maailmade ning tapleb jumalate, hiiglaste ja teiste üleloomulike olenditega. Muide, praegu on “God of Wari” mängimiseks ideaalne aeg, sest aasta lõpus ilmub sellele mängule järg “God of War Ragnarök”. Võta esimene osa kohe ette, et järje jaoks valmis olla!

 

 

For Honor

For honorKes võidaks, kui lahinguväljal saaksid kokku viikingid, rüütlid ja samuraid? Sellele küsimusele vastuse leidmine ei pea jääma pelgalt mõtteharjutuseks, sest mängus “For Honor” on sul võimalik just selline stsenaarium ise läbi proovida. See tähendab, et “For Honor” ei sobi hästi pelgalt viikingite fännidele, vaid keskaegse sõjanduse huvilistele laiemalt.

“For Honor” on mitmikmäng, kus mängijad peavad valima oma poole: kas tahad kehastud Põhjala viikingiks, raudrüüs rüütliks või idamaa samuraiks? Viikingite austajatel on võimalik pea ehtida sarvedega kiivriga ja haarata hiiglasliku sõjakirve järele, et teised mängijad kiiremas korras virtuaalsesse Valhallasse läkitada. “For Honori” omapärane võitlussüsteem nõuab veidi harjumist, kuid kui see käppa saada, siis muutub teistega madistamine eriti nauditavaks.

 

 

The Elder Scrolls V: Skyrim

SkyrimSkyrim” on aastatega muutunud vaat et sama legendaarseks kui Odin, Thor ja muud Skandinaavia jumalad. Vähe on ilmunud teisi sama edukaid rollimänge ja enam kui 10 aastat pärast ilmumist on “Skyrimil” jätkuvalt tohutu mängijaskond. Kui sina ei ole veel “Skyrimi” mänginud, siis mida sa ootad?

Kuigi “Skyrim” ei põhine otseselt viikingite uskumustel, siis on ilmselge, et Skandinaavia mütoloogia mõjud pressivad läbi selle mängu igast pikslist. Olemas on tuttavad ümmargused kilbid, legendaarsed sarvedega kiivrid ja viikingite kodumaadele omased lumised mäetipud. Kui otsid unustamatut, mahukat ja pikka rollimängu, mis laenab iskulat viikingite maailmas, siis “Skyrim” on sinu jaoks õige valik.