F1 Manager 2022: miks mängida vormelimängu, kus võidu kihutada ei saa?

Autor | 2022-08-03T08:27:11+00:00 2022/08/03|PC|

F1 Manager 2022: miks mängida vormelimängu, kus võidu kihutada ei saa?

f1 manager 2022

25. augustil jõuab kohale uhiuus vormelimäng “F1 Manager 2022”, mis erineb oluliselt tavapärastest “F1” seeria videomängudest. Kui hiljuti ilmunud “F1 22” asetab mängija autosse sõitja rolli, siis “F1 Manageris” oled sa hoopis vormelitiimi boss.

Ei tasu arvata, et oma meeskonna viimine nullist vormelimaailma tippu saab olema lihtne või igav. Toome välja kolm põhjust, miks peaksid andma võimaluse vormelimängule, kus ise vormeli rooli istuda võimalik ei ole.

Pane kokku unistuste tiim

F1 Manageris” ei saa sinust vormelisõitjat, vaid tiimijuht, kes peab hoidma silma peal absoluutselt kõigel ja tagama meeskonna edu. See tähendab, et sinu hallata ei ole ainult ringrajal toimuv, vaid ka see, mis toimub raja ääres. Jah, sa pead oma tiimi leidma parimad piloodid ja nende oskusi pidevalt arendama, kuid sama kehtib inseneride, boksitiimi ja muu abipersonali kohta.

Mängija valib ise F1, F2 ja F3 pilootide seast, kes tema tiimis sõitma hakkavad. Siin on numbrite mäng oluline: nooremad piloodid arenevad kiiremini kui vanemad olijad, kuid staažikamatel sõitjatel on rohkem väärtuslikke kogemusi. Viska pilk peale näitajatele nagu smoothness ja control, mis dikteerivad, millisel määral sõitja juhtkonna käsklustele allub. Cornering ja braking  on juba otsesemalt seotud sõitmisega ja peegeldavad, kuidas piloot ringrajal hakkama saab.

Lisaks sõitjatele on sinu palgata ka erinevate nõrkuste ja tugevustega abipersonal. Sa tahad kahtlemata üles ehitada tiimi, kellel on head näitajad communication kategoorias, sest ainult nii saab meeskonnas info efektiivselt liikuda. Oluline on ka pit crew feedback boksitiimile tagasiside andmiseks, et rehvivahetused ja tankimised sujuksid kiiremini ja viperusteta. Nii sõitjaid kui abipersonali on võimalik treenida, et nende näitajaid paremaks muuta.

Ehita meistritiitlit vääriv auto

On siililegi selge, et vormelipiloodile ei piisa võitmiseks pelgalt tugevast tagalast. Vaja läheb parimat sõidumasinat, mis suudab kõik konkurendid kaugele selja taha maha jätta ja meistritiitli koju tuua. “F1 Manager 2022” paneb sinu vastutama selle eest, millise autoga su tiimi piloodid ringrajale lähevad.

Auto väljaarendamise eest on võimalik hoolitseda algusest lõpuni. Valida saab juppide, varuosade ja rehvide vahel. Kõiki erinevaid auto komponente on võimalik edasi arendada, et nende töövõimet parandada. Jääb sinu otsustada, kas tahad kokku panna vormeli, mis suudab kiiresti kihutada, hästi manööverdada või kõike teha kõike enam-vähem hästi. Kuldne kesktee ei pruugi aga alati olla parim variant, sest nii ei saa sinu sõidumasin millegagi eriti säravalt hakkama. Parem on leida enda nišš ja seda vastavalt vajadusele muuta.

Hooaja vältel jooksvalt toimuvate muutustega sammu pidamine on oluline, sest sarnaselt reaalse F1-ga võivad “Fi Manageris” äkitselt jõustuda reeglite ja regulatsioonide muudatused. Autoga, mis varem noppis kindlaid võite, võib nüüd olla keelatud ringrajale minna. Ole alati valmis oma vormelit ümber disainima ja tea, et mängureeglid võivad igal hetkel muutuda.

Ela kaasa pingelistele võidusõitudele

F1 Manageris” oled sa tiimiboss, kuid see ei tähenda, et võidusõitudel mängus üldse kohta ei oleks. Vastupidi, eepilisi vormelilahinguid saab jälgida reaalajas läbi kaamerasilma, mis imiteerib teleülekannetes näidatavat pilti. Olemas on ka kommentaatorid, kellele annavad hääle reaalseid F1 võidusõite kommenteerivad profid.

Võidusõidud ei eksisteeri “F1 Manageris” siiski pelgalt silmailuks. Alates stardist kuni finišini kontrollid sina oma pilootide igat sammu ning abimeeskonna ja boksitiimi tööd. Hoia silm peal ilmaoludel ja anna õigel hetkel sõitjatele teada, millal rehve vahetada. Pane paika strateegia, mis dikteerib boksipeatuste korra ja sinu pilootide sõidustiili võidusõidu erinevates etappides. 

Tasub meeles pidada, et kõike siiski ette planeerida ei saa. Arvestada tuleb ka õnnetustega, eriti juhul, kui sinu või su rivaalide oskused autoroolis ei ole kõige paremad. Samuti võib kaardipaki hetkega segi lüüa ilm, millega sammu pidamine nõuab oskust käigu pealt strateegiat muuta ja kiiresti uusi plaane ellu rakendada.