Punktid.ee juht Hannes Niid: „Kui võtad ühe asja ette ja paned sinna 120% energiat, on edu kindlasti tulemas.“

Autor | 2021-02-23T15:43:41+00:00 2021/02/23|Meist, Varia|

Punktid.ee juht ja omanik Hannes Niid on 10 aastaga üles ehitanud Eesti ja Baltikumi suurima videomängude müügiportaali.

Omal ajal alustati Punktid.ee portaaliga kooli kõrvalt, lihtsalt taskuraha teenimiseks. Idee sellise teenuse loomiseks tekkis põhjusel, et Eestis oli toona videomängude ja konsoolikaartide kättesaadavus üsna kesine ning needki vähesed olid müügil üpris krõbeda hinnaga. Esialgu olid valikus vaid mõned PlayStationi ja Xboxi kaardid, kuid aastate jooksul on tootevalikut laiendatud ka arvutimängudele, tarkvarale ja teiste teenuste kaartidele.

Esimese 2–3 aasta jooksul tegelesid noored mehed mitmete erinevate asjadega ning äri arenes tagasihoidlikult. Kuid Hannes oli veendunud, et keskendudes ühele konkreetsele valdkonnale, avaneb Punktid.ee tegelik potentsiaal ning otsustas võtta ettevõtte ohjad oma kätte. Nii sai temast 2012. aastal enamusosanik.

Nüüdseks on ainulaadne projekt kasvanud suurimaks ja arvutimänge ning mängukoode müüvaks e-poeks Eestis. Jõudsalt arenetakse edasi ka välisturgudele.

Niid tõdeb, et on praegu jõudnud tasemeni, millest poleks osanud kümmekond aastat tagasi unistadagi. Punktid.ee projekt on talle ja meeskonnale pakkunud avaraid võimalusi ettevõtet üles ehitada ning arendada, mõelda välja uusi lahendusi ning kinnitust on saanud arusaamine, et lage ees ei ole. Hannes on veendunud, et panustades 120% energiat oma ettevõtmisse, on edu kindlasti tulemas.

Soov teha oma asja viib eduni

Hannes Niid räägib, et edu saladus pole mitte ainult soov teenida raha. Head asjad ja õnnestumised juhtuvad siis, kui tegeled sellega, mida kõige paremini oskad ning teha soovid. „Ei ole ju ka maailma suurmeestel nagu Elon Musk või Bill Gates olnud eesmärk omaette saada maailma rikkaimateks inimesteks, vaid nad tahtsid lihtsalt ajada enda asja. See viibki eduni,“ on ettevõtte omanik kindel.

Samas ei võta ta pürgida ulmeliste eesmärkide suunas, vaid peab oluliseks sõnastada käegakatsutav eesmärk ning anda endast maksimum selle täitmisel. „Kui maksimumi üle teed, tulebki võit!” ütleb ta ning selgitab, et just sammhaaval edasi liikudes ning realistlikke sihte seades, on võimalik jõuda suurema rahuloluni kui üle pingutades pureda suurt tükki, mis suu lõhki ajab.

Vabal ajal meeldib Hannesele olla pidevas liikumises.

Vabal ajal meeldib Hannesele olla pidevas liikumises – ta on kirglik mootorrattur, sõidab mägedes lumelauda, käib auto- ja motoreisidel. „Mulle meeldib ekstreemne sport, olen teinud ka langevarju- ja benji-hüppeid ning käinud sukeldumas,” loetleb ta. Ettevõtte Punktid.ee meeskonnaliikmed on kõik aktiivsed põnevate hobide harrastajad – käiakse poksitrennis, metsas jooksmas ja talisuplust tegemas. Siiski möönab Hannes Niid, et ekstreemsed hobid ei pruugi olla meeldivad kõigi jaoks. Tähtsam on, et iga inimene tegeleks endale kõige enam sobiliku meelelahutusega.

Koolitused ja õppimine annab boost’i

Hannes Niid võttis juba keskkoolis endale eesmärgiks saavutada finantsiline vabadus ning selles suunas on ta ka samm-sammult liikunud. Selgub, et juba 11. klassis suutis ta teenida päris korraliku sissetuleku. Ta ei tee saladust, et tema ärialaste ambitsioonide all kannatas õppimine ja nii jäi tal kõrgkool pooleli. „Tundsin, et tahan koolipingis istumise asemel oma projekti arendada – see motiveeris mind palju rohkem,” tõdeb ta, kuid lisab, et tegelikult tahaks ta EBS-i kindlasti kord lõpetada. Selle kooli juures oli tema sõnul parim see, et auditooriumis loengut kuulates tiksus pidevalt peas, kuidas õpitud ideed saaks oma projektis rakendada ning ta ei jõudnud kuidagi ära oodata, millal saaks juba koolipingist välja, et asuda ideid ellu viima.

Punktid.ee firmas on töötajate koolitused ja enesetäiendused väga soositud. Niid käib ka ise hea meelega end täiendamas. „Kui inimene tunneb, et valitud koolitus annab talle juurde oskusi ja uusi mõtteid, siis tuleb kindlasti sinna minna,” on ta kahe käega koolituste poolt. „Hea koolitus on nagu mõnus äratuskell, mis annab energiat ning tõukab uute katsetuste juurde, toob välja rutiinist ja mugavustsoonist.“

Ettevõtte juht on kindel oma inimestes. Ootuste ja kvaliteedi latt väga kõrge. Niid ütleb, et tema team teeb head tööd ning sellele hinnangule on saadud korduvalt kinnitust ka partnerite ja klientide poolt. Näiteks tõdes üks üle Baltikumi tegutsev Leedu turundusettevõte, et portaali Punktid.ee tulemused olemasoleva turunduseelarve juures on erakordsed ning nad väitsid, et pole sarnast efektiivsust varem kohanud.

Pingevabalt kõrgustesse

Hannes Niid peab oluliseks kiiret reaktsiooni ja head orienteerumist ärimaailmas. Ta leiab, et kui on veendumus uue idee toimimises, tuleb kiiresti tegutseda ning see ellu viia. „Hüppa kohe rongile, mitte ära lehvita sellele pärast järele,” on tema moto äriettevõtte juhina.

Samaaegselt hooga kõrgustesse püüeldes, tahab ta töökeskkonna pingevabana hoida. „Meie töine õhkkond ja kogu tegutsemise stiil on rahulik, vaba ning paindlik, kuid kõike tehakse järjepideva kasvu eesmärgi nimel ning asi toimib,” märgib ta.

Meeskonna liikmed kirjeldavad Hannest otsekohese ja nõudliku juhina, kuid kinnitavad, et ta on samal vajadusel paindlik ja inimlikult vastutulelik. Ettevõttes pole küll kogetud olukordi, kus keegi oleks midagi meelega valesti teinud, ent kui mõnikord on midagi ka ebaõnnestunud, siis võetakse aega, et rahulikult maha istuda ja arutada murekohti. Kui töö tulemused on head, siis pole Hannes kitsi ka tunnustusega ja teami liikmed tajuvad tuge ja professionaalset suhtumist kogu aeg.

Punktid.ee eesmärk on lähikümnendi jooksul vallutada mängude meelelahutusmaailmas pool Euroopat. Omal ajal Eestis alustades oli soov lahendada mänguhuviliste klientide ootusi, kellel polnud võimalik meelepäraseid tooteid tarbida, sest neid lihtsalt polnud siin. Nüüd on see konkreetne probleem siinsel turul lahendatud, ent on veel palju riike, kus tarbijad seisavad samade takistuste ees ning see tõsiasi annabki võimaluse laieneda erinevatele uutele turgudele.


„Meie Punktid.ee meeskonnal on suur võimalus arendada Eestis tegutsevat ainulaadset ettevõtet rahvusvahelisel turul. See annab uuele turundusspetsialistile laialdased tegevusvõimalused nii enda kui meie ettevõtte ambitsioonide elluviimiseks!“

Kui soovid olla osa millestki suurest ja edasiviivast, siis kandideeri Punktid.ee turundusspetsialisti ametikohale! Vaata lähemalt ja kandideeri siin: https://www.cv.ee/vacancy/267110/human-resources-solutions-ou/turundusspetsialist